HUSETS HISTORIE

DSC_8612+2017+deluxe+l%C3%B8rdag.jpg

 Villaen i Josefines gate 16 er fra 1867 og tegnet av arkitekt Wilhelm von Hanno. Historien fra de første årene er ikke fullt så spennende. Vi vet det bodde en revisor fra Stavern her og lite mer vet vi om ham (men det skal sies, mang en revisor har hatt stor moro her siden!)

Mer spennende blir historien fra 1920-årene da villaen ble konvertert til selskapslokaler. Under andre verdenskrig holdt en tropp fra Milorg til her, hvor de både planla sabotasjehandlinger, lyttet til London radio og holdt egne fester. Selv da var det viktig å feire!

En annen viktig æra er tiden med Hawk Club. Fra 1966 var dette Oslos store nøkkelklubb, der gjestene ble påkrevd slipstvang, spiseplikt, medlemskap og måtte ha egen nøkkel for å komme inn.

I 1979 var tiden inne for å ønske alle velkommen og driften fortsatte som Josefine Vertshus, som nå har holdt det gående i 40 år.

Stedets lange historie sitter i veggene og er i atmosfæren, godt blandet med nåtiden. Vi trenger ikke være retro her..., vi har bare fortsatt å være tro. Vi holder vår egen stil og husets særegne sjarm er stor nok til å romme alle typer mennesker, i alle aldre og i full harmoni med hverandre.

Mvh, Bobben Carling, krovert og innehaver (siden 1979 and still going strong).