Forside

Josefine Vertshus - siden 1979
30 år i 2009!!


Josefine Vertshus i Homansbyen i Oslo har nå i over 30 år vært et tradisjonsrikt møtested. I denne ærverdige villaen spres musikk og glede, folk kommer sammen enten det er for å lytte til de mange musikalske evenementer, for selskapeligheter eller et måltid, alt i en lun og variert atmosfære, blant gamle og nye besøkende. Josefine er både vertshus og selskapslokale.

Lokalene egner seg like godt til en liten uformell sammenkomst og møter, som til et sprudlende selskap for 200 gjester. I ukedagene arrangeres jam, viseklubb, pop quiz og stand-up.

Nissa Nyberget startet allerede i 1980 opp med det som har blitt vår faste tirsdagsjam som fortsatt trekker fullt hus og er en opplevelse enhver osloborger og tilreisende bør unne seg.

Viseklubben på onsdager – ledet av Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Jørn Simen Øverli - feiret 10 år i 2005 med en fantastisk rekke konserter som fortsetter og fortsetter å begeistre folk.

Siste onsdager i måneden, har Finn Bjelke siden høsten 2003 hatt sin Pop Quiz her.

Fra mars 2008 har Reis Deg Komiker, norges største komikerklubb, inntatt huset med program hver torsdag. En suksess fra dag én!

Tonen er mild og avslappet på Josefine – slik en ekte krogjest gjerne vil ha den. Gode venner i godt selskap skaper trivsel og vi på Josefine gjør derfor vårt beste for at det skapes en lun og hyggelig ramme for dere, slik at dere får en trivelig kveld med god mat og drikke!

Mvh, Bobben Carling, krovert og innehaver


Litt mer om husets historie:

Villaen i Josefinesgate 16 er fra 1860, og historien fra de første årene er ikke fullt så spennende. Vi vet det bodde en revisor fra Stavern her og lite mer vet vi om ham (men det skal sies, mang en revisor har hatt stor moro her siden!)

Mer spennede blir det da det fra 1920-årene er det blitt brukt som selskapslokaler. Og under krigen holdt Milorg til her, hvor de både planla sabotasjehandlinger, lyttet til London radio og endog holdt egne fester. Selv da var det viktig å feire... Selskapslokalene har siden vært en viktige del av driften, noe vi med glede fortsetter med!

En annen viktig æra er tiden med Hawk Club – eller haukeklubben som noen sier. Dette var fra 1966 Oslos store nøkkelklubb, der gjestene ble påkrevd slipstvang og måtte ha egen nøkkel for å komme inn, eller man kunne bli med en som hadde. Køen for å komme inn kunne rekke bort til krysset josefinesgate/hegdehaugsveien. Det begynte med kjellerlokalene, men utvidet til 1. etg der det meste av ukens underholdning i dag holdes.

I 1979 var tiden for keyclub over og, vel med umerkelig endring, her fortsatte driften som Josefine Vertshus og slik har vi holdt det gående gjennom 30 år. Stedets lange historie sitter i veggene og er i atmosfæren, godt blandet med nåtiden. Vi trenger ikke være retro her..., vi har bare fortsatt å være tro. Der andre steder blir for døgnfluer å regne, holder vi på vår egen stil og husets særegne sjarm er stor nok til å romme alle typer mennesker, i alle aldre og i full harmoni med hverandre. Og hvor mange mennesker har ikke truffet sin ledsager her...

 

 

post@josefine.no
Josefine Vertshus
Josefines gate 16
0351 Oslo

 

tlf 22 69 34 99 fax 22 60 31 26
kontortid: 10.00 – 14.00 og etter kl. 18.00 tirsdag - lørdag